Myyrä
Jari Tervon menestysromaanin dramatisointi keskittyy Kekkosen valtakauden loppuun, 1970-80-lukujen taitteessa ja päättyy presidentin kuolemaan. Nuori Suojelupoliisin etsivä, kommunistisuvun mustalammas Jura Karhu saa tehtäväkseen selvittää onko itse presidentti se kaikkein suurin myyrä, vieraan vallan vakooja. Jura sotkeutuu vakoilutarinaan ja murhamysteeriin, jota väritetään takautumilla ja muistikuvilla. Päähuomio on Kekkosen hahmossa, Karhun suvun värikkäät vaiheet jäävät sivummalle.
Näyttösovituksen kantaesitys Helsingin Kaupunginteatterissa syksyllä 2008 oli leikitteli tekstin faktalla ja fiktiolla farssin keinoin.
Farssi pysyy hanskassa
Näytelmässä nimettömäksi jäävä keskushenkilö töpeksii toukokuussa 1918 valkoisten voitonmarssilla Helsingissä "18-vuotiaana". Pikku hiljaa kaveri paljastuu henkilöhistorialtaan ja ulkomuodoltaan hyvin lähelle Suomen pitkäaikaista presidenttiä Urho Kekkosta. Myyrän tyylilaji on yltiökorostava, yliampuva farssi, joka Milko Lehdon ohjauksessa ja taitavien näyttelijöiden työryhmässä onnistuu kerta kaikkiaan hienosti. Jos katsoja pystyy vertailemaan näyttämötapahtumia omiin muistikuviinsa 1970-luvulta tai varhemminkin, Myyrän tarinoiden henkilöitä on hauska avata historiallisesta todellisuudesta.
J.T. Laakso (Etelä-Suomen Sanomat)